Kinki › Kyoto
Uji Tea(宇治茶)
Have you ever had Uji tea? Uji is in the south of Kyoto, and delicious tea is produced in the area. The view of the tea fields which are spread across the hills in Wazuka town is like a painting.
The production of tea in Uji started at the beginning of the 13th century during the Kamakura period. At the end of the Edo period, high quality green tea, “gyokuro (玉露)” was created in Uji. Uji tea has been important in Japan’s tea culture for a long time. These days, many people enjoy a variety of “matcha” flavored sweets around the world.
Quizに挑戦!
Q1. 宇治でお茶の生産が始まったのは江戸時代のことである。( True ・ False )
Q2. 抹茶味(まっちゃあじ)のスイーツは主に日本だけで楽しまれている。( True ・ False )
日本語訳
宇治茶を飲んだことがありますか。宇治は京都南部にあり、その地域では美味しいお茶が生産されています。和束町(わづかちょう)の丘陵(きゅうりょう)に広がる茶畑のながめはまるで絵画のようです。
宇治でのお茶の生産は鎌倉時代(かまくらじだい)、13世紀初頭に始まりました。江戸時代の末には、宇治で高品質の緑茶である「玉露(ぎょくろ)」が生み出されました。宇治茶は長きにわたり日本の茶文化において重要な位置を占(し)めてきました。今日、世界中でたくさんの人々が様々な抹茶味のスイーツを楽しんでいます。
解答
Q1. 宇治でお茶の生産が始まったのは江戸時代のことである。( False )
Q2. 抹茶味のスイーツは主に日本だけで楽しまれている。 ( False )
Copyright © 2023 by TOKYO SHOSEKI CO., LTD. All rights reserved.